MuziYoga
Zelfbewustzijn, lichaamsbewustzijn, zelfreflectie en zelfregulatie. Deze vier woorden geven samengevat de pijlers aan waarop MuziYoga is gebouwd.
Bewust bewegen en weten wat dat doet me jou en je lijf. Bewustzijn over de mogelijkheden die je zélf hebt om te zorgen dat je je fijn voelt. De baas zijn over je lijf, controle over wat je wilt en doet. Meer rust in je hoofd en lijf en weten dat je daar zelf invloed op kunt hebben. MuziYoga maakt persoonlijker en dieper contact met kinderen ook in een groep mogelijk. Weten wat elk kind op dát moment bezighoudt en wat het nodig heeft om te kunnen groeien en gedijen. MuziYoga speelt in op mogelijkheden en kwaliteiten van kinderen.
De combinatie van kinderyoga, dansexpressie, mindfulness, zingen en muziek maken is een hele krachtige gebleken. Alle ontwikkelingsaspecten van kinderen komen bij deze activiteiten aan bod. Met name op het gebied van (senso)motorische-, sociaal-emotionele en zintuiglijke ontwikkeling. Neurologisch onderzoek toont steeds weer aan dat leren in samenhang met gevoel, intuïtie, kunst en expressie balans brengt in beide hersenhelften en daarmee een belangrijke basis legt voor een gezonde ontwikkeling.
Het doel van de MuziYoga-trainingen is om de professionaliteit te optimaliseren door middel van het actief uitwerken en verwerken van MuziYoga-activiteiten. De trainingen leveren een bijdrage aan de totale ontwikkeling van kinderen in de basisschoolleeftijd.
Per trainingsdag is er aandacht voor specifieke onder-, midden- en bovenbouwactiviteiten. Ook leer je hoe je een activiteit voor een andere doelgroep aan kunt passen aan je eigen doelgroep. Ook in de MuziYoga trainingen staan leren, lol en levenslust als motto sterk.
Nieuwe data MuziYoga Bootcamp volgt binnenkort. Mail gerust voor extra info
MuziYoga is een geregistreerde naam.
Kinderkarakterspecialisatie
Vanaf het prilste begin van een mensenleven zijn ervaringen bepalend voor gedrag, talent en behoeftes.
Geniaal is het verloop van de kinderkarakterontwikkeling. Vanaf zwangerschap en geboorte tot zo ongeveer in groep 3 maken kinderen hun eerste rondje karakterontwikkeling. Daarna herhalen de gevoelige periodes uit elke fase zich elke zes a zeven jaar. Zo kan het zijn dat een grote derde groepen ineens bang is in het donker of niet alleen wil zijn. De grootste behoefte in de allereerste fase heeft namelijk direct te maken met veiligheid en verbinding. Dus als daarin nog even wat extra nodig is, krijgt dat nu de kans. Begrijpen dat een kind dan geen rare zorgwekkende terugval heeft, maar juist een sprongetje aan het maken is in zijn ontwikkeling kan heel helpend zijn.
De vijf verschillende fasen van de kinderkarakterontwikkeling hebben allemaal hun eigen thema. Na de eerste fase van veiligheid en verbinding volgt een fase waarin baby’s gevoelig zijn voor ervaren van warmte en voeding. Is er genoeg van alles dan geeft dat het gevoel dat je de moeite waard bent. Is dat niet het geval, dan kan er ergens in je systeem iets geraakt worden dat te maken heeft met zelfvertrouwen. Eindeloos vragen om aandacht en eten lijkt dan een manier te worden om dat lege gevoel te vullen.
Behoefte achter gedrag herkennen is wezenlijk. Een kind afrekenen op lastig gedrag is heel voor de hand liggend. Maar als je begrijpt dat achter altijd de baas willen spelen en de beste willen zijn juist een kwetsbaarheidsissue kan liggen, kijk je er heel anders tegenaan. Het boze verzet waar je tegenaanloop kan dan begrepen en gekeerd worden.
Kinderkarakterdagen geven kennis en tools om de behoefte achter gedrag te begrijpen. Je leert de thema’s per karakterstijl kennen gekoppeld aan gedragspatronen. Praktische tools hoe je kinderen letterlijk en figuurlijk in beweging kunt zetten om zich vol zelfvertrouwen te kunnen ontwikkelen. En het beste uit zichzelf kunnen halen.
Karakterspecialisatie
Gedrag en talent begrijpen en optimaal begeleiden.
SPRINGBOON TRAININGEN
Kennis gekoppeld aan praktijk!
Vuurloopworkshop voor Jongeren
Zaterdag 7 juli 2018 van 18u00-22u00
€50,00- incl. 21% BTW
Helibel Kinder- en Jongerencoaching en Springboon organiseren een Vuurloopworkshop in Warnsveld. Een onvergetelijke en verrijkende ervaring. Focus, leiderschap, keuzes maken en manifesteren van je wensen, een belevenis op zich. Ben je vrouw en wil je deze girlpower ervaren? Meld je dan aan vóór 24 juni.
Wil je zeker weten dat het wat voor je is mail of bel dan gerust met Liselot Wessel.
LOCATIE: Scouting Zona, Vordenseweg 13, Warnsveld
Firewalk Trainers: Tineke Nieuwenhuis en Liselot Wessel
meer informatie over deze Workshop?
Bel gerust
KINDERKARAKTERSPECIALISATIE
Voor ouders en professionals.
Ouderavond, gedrag en talent begrijpen en optimaal begeleiden.
DATA: Donderdagavond 17 mei, dinsdagavond 5 juni 2018
TIJD: 20u00-21u30
KOSTEN: gratis
Aanmelden is een voorwaarde via aanmeldformulier, telefonisch of stuur een mail naar Liselot@springboon.nl
Deze ouderavond geeft een nieuwe kijk op gedrag en talent.
Inzicht en kennis van de specifieke karakterontwikkeling maakt dat je adequaat kunt inspelen op dat wat je kind nodig heeft om te kunnen groeien en gedijen. Begrijpen waar die boze buien vandaan komen geeft rust en ruimte. Begrijpen waarom je ene kind snel als de wind is en de ander niet vooruit te branden. Waarom willen sommige kinderen nooit iets dat MOET. Waarom kunnen sommige kinderen niet alleen zijn. Waarom maken sommige kinderen zo moeilijk contact en kunnen slecht samenwerken. Waardoor is het ene kind supergestructureerd en maken anderen er een chaos van. Waarom is het ene kind beter compatibel met de wereld om zich heen dan een ander. Kennis en inzicht geeft rust en vertrouwen. Vandaaruit kun je je eigen opvoedstrategie bewust gaan inzetten.
In de eerste 6 jaar van je leven bouwt je kind volgens een logisch patroon zijn karakter op. Al vanaf de prilste begin hebben ervaringen invloed op hoe ze zich gaan gedragen en voelen. De weg van zwangerschap en geboren worden is de eerste fase in de karakterontwikkeling. Daaropvolgend komen nog 4 fasen waarin ieder kind specifieke kwaliteiten en gedragspatronen ontwikkelt in een logische volgorde. Achter elk gedragspatroon schuilt een motivatie, een behoefte om zo te doen. Ook als dit gedrag zorgt voor problemen, afwijzing, gepest worden, angstig of extreem aanwezig en druk zijn. Daar kiest je kind niet bewust voor. Tools om gedrag van je kind/kinderen te begrijpen én weten wat helpend is, is onontbeerlijk. Het geeft veel rust en ruimte als je begrijpt waarom je ene kind volledig in de stress schiet bij iets wat nieuw is. Terwijl voor de ander juist geen uitdaging te gek is. Geniaal hoe de ontwikkeling verloopt en onwaarschijnlijk de informatie die dat oplevert. Onder elk gedragssignaal ligt een ontwikkelbehoefte. Door die te gaan herkennen kun je je kinderen helpen met die specifieke behoefte. En daarmee bijdragen aan de mogelijkheid om zich zo optimaal mogelijk te kunnen ontwikkelen.
Bij deze ouderavond krijg je veel tools en tips die helpend zijn in verschillende opvoedsituaties. Wanneer is een kind lastig? Wat is lastig gedrag, bestaat dat wel? Hoe weet je wat de behoefte is achter gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je kunt aansluiten bij die (ontwikkelingen) behoefte. Welke tools kun je inzetten bij enorm enthousiaste of juist bijna onzichtbare kinderen. Er is ruimte voor je eigen vragen.
LOCATIE: Baankstraat 22, 7205 AW Zutphen (De Hoven).
DOELGROEP: Ouders
Twijfel je of de Ouderavond iets voor je is?
Bel gerust
Kinderkarakterdagen, de specialisatie waar je altijd op hebt gewacht.
DATA: Vanaf augustus zijn weer de eerstvolgende karakterdagen. Planning volgt z.s.m.
TIJD: 10u30 – 16u30
KOSTEN: €180,- Incl. 21% btw
Inclusief:
- Lunch
- Korting op LOEP; het spel met karakter waarbij de gedragspatronen onder een vergrootglas worden gelegd.
- Een Karakterschets van je eigen karakterontwikkeling. Ontwikkeld door het Meursing Institute Den Haag.
Deze specialisatie geeft een theoretische en praktische kennisboost met betrekking tot de karakterontwikkeling bij jonge kinderen. De specialisatie geeft je veel kennis en vaardigheden rondom de verschillende fasen in de kinderkarakterontwikkeling. Gekoppeld aan gedragspatronen. Je leert herkennen welke behoefte hoort bij diverse gedragspatronen. Begrijpen waar tomeloze energie en bewegingsdrang, eindeloos vragen om aandacht, altijd de baas willen zijn, nooit iets willen moeten of alles perfect willen doen vandaan komen én wat de boodschap is achter dat gedrag. Zodat je adequaat kunt reageren met precies de juiste tools die het kind weer een stap verder helpen in zijn ontwikkeling.
In de eerste 6 jaar van je leven bouw je volgens een logisch patroon je karakter op. Al vanaf je prilste begin hebben ervaringen invloed op hoe je je gaat gedragen en voelen. De weg van zwangerschap en geboren worden is de eerste fase in de karakterontwikkeling. Daaropvolgend komen nog 4 fasen waarin ieder kind specifieke kwaliteiten en gedragspatronen ontwikkelt in een logische volgorde. Achter elk gedragspatroon schuilt een motivatie, een behoefte om zo te doen. Ook als dit gedrag zorgt voor problemen, afwijzing, gepest worden, angstig of extreem aanwezig en druk zijn. Daar kies je als kind niet bewust voor. Adequaat geholpen worden om beter in je vel te komen en je optimaal te kunnen ontwikkelen is van levensbelang. Tools om gedrag te begrijpen én weten wat helpend is, is dan onontbeerlijk als je werkt met kinderen. In schoolsituaties en thuis geeft het veel rust en ruimte als je begrijpt waarom het ene kind volledig in de stress schiet bij iets wat nieuw is. Terwijl een ander juist geen uitdaging te gek is. Kom maar op met die cito met extra vragen. Waarom worden sommige kinderen stelselmatig overgeslagen, niet gevraagd voor feestjes terwijl je ziet dat ze zo graag mee willen doen. Waarom zijn die wijze denkkinderen soms ook zo ongelofelijk druk en bewegelijk. Waarom is iets moeten voor sommige kinderen per definitie reden om in verzet te komen. En waarom is het voor sommige kinderen zo lastig om goed, goed genoeg te vinden. Nooit is iets geworden zoals ze willen, altijd is er wel iets mislukt.
Maak kennis met Olivier; De Uitvinder, Linet; De Verhalenverteller, Jet; Haantje de Voorste, Clemens; de Rebel en Sara; de Prinses.
Geniaal hoe de ontwikkeling verloopt en onwaarschijnlijk de informatie die dat oplevert. Onder elk gedragssignaal ligt een ontwikkelbehoefte. Door die te gaan herkennen kun je kinderen helpen met diespecifieke behoefte. En daarmee bijdragen aan de mogelijkheid om zich zo optimaal mogelijk te kunnen ontwikkelen.
Inzicht en kennis van de specifieke karakterontwikkeling maakt dat je adequaat kunt inspelen op dat wat een kind nodig heeft om te kunnen groeien en gedijen. Waar kom die boze buien vandaan, waarom hebben sommige kinderen altijd een duwtje in de rug nodig. Waarom willen sommige kinderen nooit iets dat MOET. Waarom kunnen sommige kinderen niet alleen zijn. Waarom maken sommige kinderen zo moeilijk contact en kunnen slecht samenwerken. Waardoor is het ene kind supergestructureerd en maken anderen er een chaos van. Waarom is het ene kind beter compatibel met de wereld om zich heen dan een ander.
Vergaar veel kennis over de karakterontwikkeling in deze specialisatie, hand en hand met voorbeelden uit de praktijk en materiaal en activiteiten voor in de praktijk.
In deze specialisatie komt veel uit de praktijk aan de orde. Wanneer is een kind lastig? Wat is lastig gedrag, bestaat dat wel? Hoe weet je wat de behoefte is achter gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je kunt aansluiten bij die (ontwikkelingen) behoefte. Welke tools kun je inzetten bij enorm enthousiaste of juist bijna onzichtbare kinderen. Er is tijd en ruimte voor cases uit je eigen praktijk.
Ervaar de kracht van deskundigheid op het gebied van deze bijzondere karakterontwikkeling. Niet weten is geen optie meer.
LOCATIE: Grote zaal therapiestudio Meijers, Groenesteeg 1, Zutphen
DOELGROEP: Ouders, leerkrachten en coaches/therapeuten.
Twijfel je of de Kinderkarakterspecialisatie iets voor je is?
Bel gerust of maak een afspraak voor een vrijblijvend en informatief gesprek.